Regissör: Florian Zeller. Skådespelare: Olivia Colman, Anthony Hopkins mfl.

The Father med publiksamtal


Dag: söndag 14 november
Tid: kl. 16.00–18:45 (film 1 tim 37 min, samtal ca 1 tim)
Plats: Bio Capitol, Skanstorget 1, Göteborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangörer: Sahlgrenska Akademin, Sveriges unga akademi, Alzheimerfonden

Se mer hos Bio Capitol Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sahlgrenska akademin, Alzheimerfonden och Sveriges unga akademi bjuder in till en visning av den Oscarsbelönade filmen ”The Father” med anslutande publiksamtal om filmens tema – Alzheimers sjukdom – med experter och anhöriga.

Bland de medverkande: Henrik Zetterberg (SUA-ledamot 2011–2016) och Michael Schöll (SUA-ledamot 2021–2026). Foto: Johan Wingborg, Elena Camporesi

I panelen kommer att sitta professor Henrik Zetterberg, en av världens främsta Alzheimerforskare, docent Silke Kern, överläkare på minnesmottagningen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och professor Åsa Wengelin, språkforskare, anhörig och debattör. Samtalet med publiken modereras av docent Michael Schöll och Sophia Du Rietz, anhörig och marknadsansvarig i Alzheimerfonden. Samtalet beräknas hålla på ca en timme.

Om filmen The Father

Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i sin egen värld av minnen och föreställningar. The Father är en rörande och ögonöppnande skildring av åldrande och anhörigskap som inte liknar någon annan, med Oscarsvinnarna Anthony Hopkins och Olivia Colman i sina livs roller. The Father belönades med två Oscarstatyetter, för Bästa manliga huvudroll (Anthony Hopkins) och Bästa manus efter förlaga (Florian Zeller, baserat på hans eget originalmanus).

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm