Forskarmöten 2019 Foto: Sveries unga akademi

Deltagare och ledare på Forskarmöten 2019. Foto: Sveriges unga akademi

Sommarforskarskolan Forskarmöten

2020-08-10

Information med anledning av Covid-19

Forskarmöten blir av som planerat!

Tillsammans med forskningsstationen i Fiskebäckskil där Forskarmöten äger rum bedömer vi att det går att genomföra forskarskolan på ett tryggt och bra sätt. Vi följer dock noga utvecklingen och vidtar åtgärder om det skulle behövas.

I år är anmälan bara öppen för ungdomar i Västra Götalandsregionen. Orsaken till det är om någon visar symptom under Forskarmöten så ska det vara enkelt att åka hem.

Mer information för vårdnadshavare

När: 10–12 augusti
Var: Fiskebäckskil på Västkusten
För vem: dej som ska börja eller har gått ut åk. 3 i gymnasiet och bor i Västra Götalandsregionen.
Forskarmöten är kostnadsfritt. Resor ersätts upp till ett visst belopp.
Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista dag för ansökan: 25 juni.

Forskarmöten

Forskarmöten är Sveriges unga akademis sommarforskarskola. Här får du möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik. Är du nyfiken på vad en forskare gör, vad man kan forska om och hur man blir en forskare? Då är Forskarmöten något för dig!

Dagarna är fyllda med samtal där deltagarna delas in i grupper och får diskutera olika aspekter på forskning med flera olika forskare. Du kommer även få lyssna till korta vetenskapliga föreläsningar från olika forskningsfält. Vi varvar de vetenskapliga diskussionerna med studiebesök, spel och utflykter. Tid kommer även avsättas för att deltagarna ska lära känna varandra och bilda egna nätverk. Akademins sommarforskarskola har genomförs sedan 2013.

Se ett klipp om Forskarmöten, en tidigare deltagare, Boel Nilsson, och en av våra första ledare, hjärnforskare Henrik Zetterberg berättar.

Så här söker du

Ansökan sker i två steg, dels ett onlineformulär och dels en blankett. Dina person- och kontaktuppgifter anger du i onlineformuläret. Där kommer du också att bli ombedd att skriva en kort text (max 1 000 tecken) om varför du vill delta i Forskarmöten, samt berätta om ditt favoritämne. Vi ber dig också att ange en referensperson (lärare, mentor etc) med kontaktuppgifter (mail eller telefon) som vi kan nå. För samtliga deltagare i år behöver vi också vårdnadshavares underskriftPDF.

Kom ihåg:

  • Kort text (skriv i onlineformuläretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster)
  • Vårdnadshavares underskrift (separat blankett - laddas ned härPDF)
  • Namn och kontaktuppgifter till referensperson (skriv i onlineformuläret)

Vi behöver också din/dina vårdnadshavares underskrift (även om man fyllt 18 år). Be din/dina vårdnadshavare att fylla i blanketten, skriva under, skanna sen in eller fota av det och ladda upp det med din ansökan i onlineformuläret alternativt skicka det med mail till: info@sverigesungaakademi.se

Du kan påbörja din ansökan och göra klart den senare, deadline för att slutföra och skicka in din ansökan samt alla formulär är den 25 juni.

Besked om antagning kommer skickas till dig via mejl i början på juli (obs, ange en emailadress där vi kan nå dig under sommaren).

Frågor?

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till Sveriges unga akademis sekretariat mejla till info@sverigesungaakademi.se eller ring 070-673 94 45

Vi ser fram mot din ansökan!

Forskarmöten är kostnadsfritt, alkohol och drogfritt. Resor till och från sommarforskarskolan ersätts upp till ett visst belopp.

Mer från tidigare Forskarmöten

2019 Ungdomar och forskare möts på sommarforskarskola

2019 Ledare Gustaf Edgren i podcast med Forskarmötendeltagarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2019 Bilder från Forskarmötenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se klipp med tidigare deltagare på Youtube)länk till annan webbplats

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm

+ 46 (0)8 673 95 00
info@sverigesungaakademi.se

Facebook länk
Twitter länk