Till vänster: röntgenbild tagen av Wilhelm Röntgen föreställande Albert von Köllikers hand. Foto: Wiki Commons. Till höger: verket Untitled (Carrier) av Jone Kvie som kommer att visas i utställningen Evigt liv. ©Jone Kvie/BONO Foto: A. Sune Berg.

Evigt liv – samarbete med Nobelprismuseet på Liljevalchs


Vad: Utställningen Evigt liv erbjuder vetenskap, konst och kulturhistoria
När: 30 september – året ut.
Var: Liljevalchs konsthall, Djurgårdsvägen 60, Djurgården, Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangörer: Nobelprismuseet och Liljevalchs, Sveriges unga akademi

Evigt liv – Nobel Prize Museum gästar Liljevalchs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges unga akademis ledamöter erbjuder ett program med aktuell forskning direkt i utställningen Evigt liv i ett samarbete med Nobelprismuseet.

Några av SUA:s ledamöter som medverkar i utställningen: Karolina Kauppi (medicinsk biologi vid Karolinska Institutet och Umeå universitet), Michael Schöll (molekylär medicin, Göteborgs universitet) och Christian Ohm (partikelfysik, Kungliga Tekniska högskolan). Foto: Erik Thor/SUA och Elena Camporesi (Schöll)

Vad är meningen med ditt liv? Drömmer du om evig ungdom? Tror du att själen är odödlig eller är det genom att vara ett minne för andra som vi lever kvar? Hur ska vi anpassa våra liv så att vi kan leva vidare på jorden?

Nobelprismuseets utställning Evigt liv öppnar på Liljevalchs den 30 september 2022. Utställningen visar olika förhållningssätt till evigheten. Den handlar både om hur vi kan förlänga våra individuella liv och bygga hållbara samhällen och om hur vi skapar mening och berättelser som gör att vi ser värdet i att tänka på vad vi lämnar i arv till våra efterkommande.

Utställningen erbjuder ett äventyr, den väcker förundran och fascination inför livet. I en blandning av vetenskap, konst och kulturhistoria ges publiken olika infallsvinklar på livet, inspireras till förändring, perspektiv och eftertanke ger distans och skapar framtidshopp. Ramverket är Nobelpriset, Nobelpristagarna och deras upptäckter, verk och fredssträvanden som ger oss omistliga perspektiv på våra liv och vår framtid.

Konstnärerna Mark Dion, Niki Lindroth von Bahr och Christian Partos har fått i uppdrag att skapa nya verk för utställningen.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm