Maria Lindskog

Forskarassistent inom neurovetenskap vid Karolinska Institutet

Ledamotsperiod 20112016

Jag är intresserad av hjärnans plasticitet, och hur förändringar i kopplingarna mellan nervceller påverkar beteende och tankar. Just nu studerar jag framförallt hur nervbanorna är påverkade vid depression, och hur olika antidepressiva behandlingar kan påverka kopplingarna mellan nervceller.

BILDER

1. Bilden är en skiva från en del av hjärnan, hippocampus, från en råtta tagen genom mikroskopet. Glaspipetten som syns i bilden är en elektrod vi använder för att mäta signalerna mellan nervceller 2. Foto: Markus Marcetic 3. Foto: Erik Thor (Klicka för större bild).

Maria Lindskog Foto: Erik Thor

(Klicka för högupplöst porträtt) Foto: Erik Thor

KORTA FAKTA

Född: 1972
Familj: Man: Mårten Lindskog
Tre barn, Gustaf, Elisa och Ansel
Intressen: Friluftsliv

”Mötena med Sveriges unga akademi inspirerar och utmanar och det ger så mycket att få tänka tillsammans med alla kompetenta ledamöter från olika fält. Det öppna och konstruktiva diskussionsklimatet hör nog till det jag uppskattar mest. Dessutom ger Sveriges unga akademi så många möjligheter att nå ut och påverka. När vi gör saker tillsammans med sekretariatet kan vi åstadkomma så mycket utan att det blir för mycket jobb för en enskild person. Att vara med och organisera Forskarmöten för gymnasielever t ex var otroligt givande och vi hade så kul när vi var där.”

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm