Utställningen unga forskare 2015 Foto: FUF

Pristagare Utställningen Unga Forskare 2015 Foto: Förbundet Unga Forskare

Utställningen Unga Forskare


Dag: 3–7 april
Plats: Tekniska museet, Stockholm

I finalen för Utställningen Unga Forskare får elever  möjlighet att visa upp sitt gymnasiearbete och tävla om priser och stipendieresor ut i världen till ett totalt värde av en halv miljon kronor. Sveriges unga akademi har tre ledamöter i juryn och den stora glädjen att få träffa elever och se fantastiska projekt under finalveckan den 5 april.

I februari och mars anordnas regionala utställningar runtom i landet. De bästa projekten går vidare till den nationella finalen på Tekniska museet i Stockholm. Finalen pågår under fem intensiva dagar, där de hundra utställarna får träffa juryn, gå på spännande studiebesök, lyssna på föreläsningar och delta i den traditionsenliga sittningen. Det hela avslutas med en prisceremoni på Tekniska museet då vinnarna presenteras.

Akademiledamöter i juryn

1. Tünde Fülöp, professor i plasmafysik vid Chalmers 2. Jens Hjerling-Leffler, forskargruppledare i molekylär neurovetenskap vid Karolinska Institutet 3. Joachim Oberhammer, docent i radiofrekvensmikrosystem vid KTH. Foto: Markus Marcetic, Dimitry Usoskin, Mika Nitz Pettersson

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm