Mattias Lundberg Foto: Karolina Lundberg

Mattias Lundberg är musikforskaren bakam idén till programmet Den svenska musikhistorien. Podden guidar lyssnaren från ”bronslur till Bellman” och frågar sig varför det lät som det lät. Foto: Karolina Lundberg

Mattias Lundberg nominerad till Stora Radiopriset


Mattias Lundberg är nominerad till Stora Radiopriset i kategorin Årets rookie för P2 Podden Den svenska musikhistorien. Lundberg står bakom idén till programmet som han leder tillsammans med Esmeralda Moberg. Stora Radiopriset delas ut på Radiogalan som äger rum den 17 september på Hamburger Börs i Stockholm.

Sveriges Radio: pressmeddelande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den svenska musikhistorien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den svenska musikhistorien

Den svenska musikhistorien är podden som frågar sig varför det lät som det lät? Som tar ett helhetsgrepp om just den svenska musikhistorien. En poddserie i 32 avsnitt som tar dig med på en kronologisk musikvandring – ända från förhistorisk tid fram till år 1800 – för att höra hur svensk musik har låtit genom seklerna.

Stora Radiopriset

Stora Radiopriset delas ut av Radioakademin, som är en ideell förening med syfte att årligen premiera Sveriges bästa radioproduktioner. Priset delas ut på Radiogalan den 17 september på Hamburger Börs i Stockholm.


Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm