SUA logo

Projektkoordinator till Sveriges unga akademi sökes!


Sveriges unga akademi är ett tvärvetenskapligt forum och en forskningspolitisk plattform för ett urval av de bästa unga forskarna i Sverige som bildades i maj 2011 på initiativ av Kungl. Vetenskapsakademien (KVA). I oktober 2013 knoppades organisationen av från KVA och blev Stiftelsen för Sveriges unga akademi. Stiftelsen söker nu en driven projektkoordinator till vårt sekretariat som är under uppbyggnad.

Arbetsuppgifter

Projektkoordinatorn skall ha en överblick över akademins alla projekt och ansvara för att projekten drivs framåt. Projekten varierar mycket i både storlek och innehåll, och kan vara allt från en forskarskola för gymnasieungdomar, att arrangera seminarium till att producera en bok. Arbetet innebär löpande rapportering till VD, kontakt och samordning av akademins ledamöter samt samarbete och involvering med det övriga sekretariatet inom berörda delar. Projektkoordinatorn skall kunna ta fram skriftliga underlag samt utföra viss omvärldsbevakning för att bistå VD och akademi. Då sekretariatet är litet är arbetsuppgifterna mycket varierade.

Bakgrund

Vi söker dig som är en god projektledare, gärna med några års erfarenhet av liknande arbete. Du har en universitetsutbildning och en god kännedom om det akademiska systemet. Du är strukturerad och självgående samtidigt som du har lätt för att samarbeta med övriga delar av organisationen. Du skall ha relevanta IT-kunskaper (MS Office) och en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du tycker om att ha många olika saker på gång samtidigt och är prestigelös när det gäller att utföra arbetsuppgifter som kan skifta mellan högt och lågt. Erfarenhet av liknande verksamheter och intresse i forskningsfrågor är meriterande.

Tycker du att tjänsten verkar intressant och vill vara med i ett spännande uppstartsskede?

Då ser vi fram emot din ansökan!

Intresserad? Ring 08-744 16 60 och tala med Zlatko Kotevski på Tresurs Företagsutveckling som hjälper oss med rekryteringen; eller till VD för Sveriges unga akademi för frågor om tjänsten, Anna Sjöström Douagi, 08-673 97 41, anna@sverigesungaakademi.se. Om du har övriga frågor är du välkommen att kontakta någon på Sveriges unga akademis sekretariat.

Märk din ansökan med Projektkoordinator Sveriges unga akademi och skicka via e-post till: zlatko@tresurs.se. Vi vill ha din ansökan senast 2015-05-08

Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kan ske löpande.

Arbetstid/varaktighet: Vi tillämpar sex (6) månaders provanställning. 100 % tjänstgöringsgrad (kan diskuteras vid behov). Tillträde snarast.

Lön: Enligt avtal.

Arbetsgivare: Stiftelsen för Sveriges unga akademi

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm