Berlin Foto: Sascha Kohlmann

Berlin sett från Kollhoff-Tower. Foto: Sascha Kohlmann

Akademimöte i Berlin


Den 24–26 november flyttar akademin tillfälligt till Berlin. Under besöket kommer vi att träffa representanter för vår tyska systerakademi Die Junge Akademie Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och The Global Young Academy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spännande besök är inplanerade bland annat till Max Planck Fritz-Haber Institute Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Nobelpristagaren i kemi 2007, Gerhard Ertl, samt till Wissehschaftkolleg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Representanter för European Research Council (ERC) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Human Frontier Science Program (HFSP) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer också gästa Sveriges unga akademi under Berlin-mötet.

Akademimöten

Akademimöten är två dagar långa sammankomster i internatformat. Akademimötena hålls för närvarande fyra gånger per år och mötesplatsen roterar runt om i landet och utomlands för att kunna komma i kontakt med viktiga personer och institutioner i den lokala miljön. På akademimötena sammanträder ledamöterna för att diskutera och fatta beslut om den egna organisationen och verksamheten. Det är också vid dessa tillfällen som nya idéer till aktiviteter kommer upp och tas tillvara, där ledamöterna presenterar sin forskning för varandra, och olika tvärvetenskapliga initiativ äger rum.


Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm