Big bangdagen kollage

Foto: Kirsten Kraiberg Knudsen, Christian Vestergaard

Big bang-dagen på Universeum


Kirsten Kraiberg Knudsen, Sara Strandberg och Henrik Zetterberg medverkade under Astronomins dag och natt på Universeum i Göteborg med Big bang-dagen som inträffade den 18 oktober.

Både gamla och unga lyssnade på föredrag och deltog vid ”workshop-bordet” för raket-tillverkning med mera. Ungefär hundra personer kom till Big bang-dagen, några stannade under hela dagen. Upplägget bjöd på omväxlande workshops och föredrag, en uppskattad kombination som gav något för alla åldrar. En tävling genomfördes också där vinnaren belönades med en bok.

Inte minst Sveriges unga akademis ledamöter uppskattade dagen och lärde sig mer om varandras respektive fält, berättade Kirsten Kraiberg Knudsen som till exempel blev inspirerad av mer insikt i forskningen om Higgs-partikeln som belönades med fysikpriset 2013.

Sveriges unga akademi arrangerade Big bang-dagen tillsammans med Onsala rymdobservation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Chalmers Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Universeum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer information

Big bang-dagen

Så blev Astronomins dag och natt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm