BUFF Filmfestival

BUFF Filmfestival är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. Sveriges unga akademi är med för tredje gången tillsammans med LadyBug Festival.

A better tomorrow: Kortfilmsfestival <3 Forskarsamtal


Dag: torsdag 18 mars
Tid: kl. 10.00–12.00
Plats: BUFFplay.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangörer: BUFF Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., LadyBug Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Sveriges unga akademi
Tema: A better tomorrow
Inspo: Wu Tang Clan

Kontakt: Robert Lagerström (robertl@kth.se)
Festivalschema BUFF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filmer

Filmer

Stillbilder från vänster till höger, uppefrån och ner: Everything ALL AT ONCE, Reflection, Refuge och Rocky.

Barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö BUFF i samarbete med LadyBug Festival och Sveriges unga akademi är stolta över att få presentera programpunkten ”En bättre morgondag”. Vi ser utvalda kortfilmer med fokus på forskning och framtid och med avstamp i filmerna samtalar vi sedan med en panel av forskare om allt i från artificiell intelligens och människor på flykt till ätstörningar och kärlek.

Forskare

Uppdateras löpande.
Madeline Balaam Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., forskare i interaktionsdesign vid Kungliga Tekniska högskolan, kommenterar filmen Everything ALL AT ONCE.
Nina Gren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., forskare i socialantropologi vid Lunds universitet, kommenterar filmen Refugio.
Magnus Johansson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., forskare i speldesign vid Uppsala universitet, kommenterar filmen Rocky.
Ulf Wallin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., forskningsprojektdeltagare, barn- och ungdomspsykiatri, Lunds universitet, kommenterar filmen Reflection.

Samtalsledare

Robert Lagerström Länk till annan webbplats., IT-forskare vid KTH och ledamot i Sveriges unga akademi
Aase Högfeldt, grundare och konstnärlig ledare för LadyBug Festival

Vi välkomnar alla att delta, och vill alldeles särskilt få med barn och ungdomar!

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm