Ny hedersledamot: Anna Sjöström Douagi Foto: Erik Thor/Sveriges unga akademi

Sveriges unga akademi utser ny hedersledamot


Sveriges unga akademi har utsett Anna Sjöström Douagi till ny hedersledamot. Hennes avgörande insatser under akademins första år kom att lägga grunden för akademins framgångsrika verksamhet och ledde fram till hedersbetygelsen.

– Det känns väldigt roligt att Anna Sjöström Douagi nu är vår hedersledamot, säger ordf. Sanna Koskiniemi, vi vill uppmärksamma hennes viktiga insatser för Sveriges unga akademis tillblivelse.

Anna Sjöström Douagi var VD under de första fem åren då Sveriges unga akademi etablerade sig som en plattform för yngre forskare att mötas och agera i samhället. Annas engagemang för att kommunicera om forskning och vetenskap smittade även av sig på akademin och är en viktig del i dagens verksamhet. Under Sjöström Douagis ledning etablerades också den konstruktiva och dynamiska anda som genomsyrar Sveriges unga akademi än i dag.

Sveriges unga akademi har möjlighet att utse en person till hedersledamot som utfört avgörande insatser för akademin. Det är en hedersbetygelse och ett tecken på akademis tacksamhet och utdelas endast i särskilda fall.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm