GZA/The Genius och Robert Lagerström

Geni och geni: Sverigeaktuella hiphoplegenden och forskningsentusiasten GZA/The Genius, och Robert Lagerström i Wu-Tang Clan tischa på väg till filmfestivalen A better tomorrow som han arrangerade med Aase Högfeldt i Göteborg i höstas. Foto: pressbild GZA/The Genius, Sveriges unga akademi

Sverigeaktuella GZA/The Genius sprider ordet om forskning till unga


Pressmeddelande: Svenska IT-forskaren och unga akademiledamoten Robert Lagerström, tillika fan av legendariska Wu-Tang Clan (WTC), kombinerar film, musik och forskning i ett projekt för unga kallat A Better Tomorrow. Inspirationen till projektets titel och tema kommer från WTC:s låt med samma namn. På lördag spelar WTC:s medlem GZA/The Genius i Stockholm. Även The Genius arbetar sen flera år med att föra ut forskning till unga.

IT-forskaren och tech-entreprenören Robert Lagerström är också akademiledamot i en nyare akademivariant: Sveriges unga akademi, en plattform för framstående yngre forskare från skilda fält; från musik och psykologi till fysik och astronomi. Genom Sveriges unga akademi driver Robert filmprojektet A Better Tomorrow för att barn och unga ska få upp ögonen för forskning.

I samarbete med Aase Högfeldt, grundare och konstnärlig ledare för LadyBug Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., har projektet hunnit med filmevent för barn och unga i Stockholm och Göteborg, samt en kortfilmstävling där det vinnande bidraget kommer visas på Barn- och ungdomsfilmfestivalen, BUFF, i Malmö den 26 mars Länk till annan webbplats..

WTC-texten A Better Tomorrow från -97, är både titel och tema för projektet. På lördag spelar WTC-medlemmen GZA/The Genius i Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och Robert Lagerström som har deras musik varmt om hjärtat, kommer självklart vara på plats.

– Film och musik är fantastiska ingångar för våra samtal om forskning med barn och unga, säger Robert Lagerström, något jag tycker forskning har gemensamt med WTC och GZA:s musik är det smarta innehållet.

The Genius föreläser vid Harvard

Under det senaste decenniet har GZA/The Genius börjat föreläsa vid universitet som Harvard University (där Robert Lagerström gästforskar), men även vid gymnasieskolor i sin hemstad New York, för att inspirera elever och få dem att intressera sig mer för naturvetenskap och teknik. GZA är även aktuell med Liquid Science, en ny tv-serie på Netflix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där GZA reser jorden runt och träffar olika forskare och tar reda på hur modern vetenskap har förändrat våra liv.

Mer om

Robert Lagerström
Sveriges unga akademi
Segrande bidrag A Better Tomorrow
Festivalen BUFF Malmö 26 mars
2 Mars Södra Teatern GZA/THE GENIUS The Liquid Swords vs Dark Matter Tour Länk till annan webbplats.

Kontakt

Robert Lagerström, 070-676 72 57, robertl@kth.se
Aase Högfeldt, 070-877 77 05, aase@gcgroup.se
Annika Moberg, 070-325 32 18, annika@sverigesungaakademi.se (även för pressfoto)

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm