Hela det härliga gänget ledare och deltagare på Forskarmöten 2018! Foto: Sveriges unga akademi

Sommarforskarskolan: Forskarmöten 2019


När: 12–14 augusti
Var: Fiskebäckskil på Västkusten
För vem: dej som ska börja eller har gått ut åk. 3 i gymnasiet
Forskarmöten är kostnadsfritt. Resor ersätts upp till ett visst belopp.
Sista dag för ansökan: 6 maj.
Flyer A4 (med exempel på hur schemat kan se ut) Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.
Poster A3 ladda gärna ner och sprid
Pdf, 3 MB, öppnas i nytt fönster.

Följ Forskarmöten på Facebook Pdf, 3 MB, öppnas i nytt fönster.

Forskarmöten är Sveriges unga akademis sommarforskarskola. Här får du möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik. Är du nyfiken på vad en forskare gör, vad man kan forska om och hur man blir en forskare? Då är Forskarmöten något för dig!

Dagarna är fyllda med samtal där deltagarna delas in i grupper och får diskutera olika aspekter på forskning med flera olika forskare. Du kommer även få lyssna till korta vetenskapliga föreläsningar från olika forskningsfält. Vi varvar de vetenskapliga diskussionerna med studiebesök, spel och utflykter. Tid kommer även avsättas för att deltagarna ska lära känna varandra och bilda egna nätverk. Akademins sommarforskarskola genomförs i år för sjätte gången.

Se ett klipp om Forskarmöten, en tidigare deltagare, Boel Nilsson, och en av våra ledare, hjärnforskare Henrik Zetterberg berättar.

Så här söker du

Ansökan sker i två steg, dels ett onlineformulär och dels blanketter. Dina person- och kontaktuppgifter anger du i onlineformuläret. Där kommer du också att bli ombedd att skriva en kort text (max 1 000 tecken) om varför du vill delta i Forskarmöten, samt bifoga ett referensbrev Pdf, 402.7 kB, öppnas i nytt fönster.. För dig som är under 18 år behöver vi också vårdnadshavares underskrift Pdf, 382.7 kB, öppnas i nytt fönster..

Kom ihåg:


Referensformuläret laddar du ned här Pdf, 402.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Vi behöver ett referensbrev från en mentor alternativt annan lärare, rektor eller liknande. Ladda först ned referensblanketten. Be din referens att fylla i och skriva under, skanna in eller fota av det och ladda upp det med din ansökan i onlineformuläret alternativt skicka det med post till adressen nedan.

Formuläret för målsmans underskrift finns här Pdf, 382.7 kB, öppnas i nytt fönster.

För dig som ännu inte fyllt 18 år behöver vi också din/dina vårdnadshavares underskrift. Be din/dina vårdnadshavare att fylla i
blanketten, skriva under, skanna sen in eller fota av det och ladda upp det med din ansökan i onlineformuläret alternativt skicka det med post till adressen nedan.

Adress: Hit kan du skicka ditt referensbrev och formulär med vårdnadshavares underskrift om du inte har möjlighet att ladda upp dem med din ansökan i onlineformuläret:

Sveriges unga akademi/Forskarmöten
c/o Kungl. Vetenskapsakademien
Box 50005
104 05 STOCKHOLM

Du kan påbörja din ansökan och sen göra klart den senare, deadline för att slutföra och skicka in din ansökan samt alla formulär är den 6 maj.

Besked om antagning kommer skickas till dig via mejl i månadsskiftet maj/juni.

Ledare på Forskarmöten 2019


Från vänster till höger, uppifrån och ned: Stefan Engblom, forskare inom beräkningsvetenskap, Anna Rising som forskar om och utvecklar artificiell spindeltråd, Gustaf Edgren är läkare och medicinforskare som undersöker tex. blodtransfusioner, Josefin Larsson, astronom och projektledare för Forskarmöten, Sanna Koskiniemi forskare i mikrobiologi tex. om antibiotikaresistens, Robert Lagerström, IT-säkerhetsforskare, Katarina Wadstein MacLeod är forskare inom konstvetenskap och bla. expert på Lena Cronqvist och Sebastian Westenhoff som forskar inom biofysikalisk kemi. Foto: Erik Thor/SUA (Engblom, Rising, Larsson, Koskiniemi, MacLeod, Westenhoff), Johan Wingborg/SUA (Edgren), Anders Ståhlberg (Makko)

Frågor?

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till Sveriges unga akademis sekretariat mejla till info@sverigesungaakademi.se eller ring 08-673 97 45

Vi ser fram mot din ansökan!

Forskarmöten är kostnadsfritt, alkohol och drogfritt. Resor till och från sommarforskarskolan ersätts upp till ett visst belopp. För Forskarmöten har finansiellt stöd erhållits från Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer information

Flyer, ladda gärna ned och sprid! Pdf, 1.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Spel, samtal, aktuell forskning och guidad båttur under sommarforskarskola på västkusten,

Akademipodden från Forskarmöten 2018 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se klipp med tidigare deltagare på Youtube) Länk till annan webbplats.

Bilder från Forskarmöten 2018 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm