Juryledamöter från Sveriges unga akademi: Gabriel Skantze, Stefan Engblom, Maria Tenje och Magnus Jonssson.

Final i Utställningen Unga Forskare


Sveriges unga akademi medverkade i juryn för Utställningen Unga Forskare, en tävling som arrangeras av organisationen Unga Forskare på Tekniska museet i Stockholm i mars. I Utställningen visar gymnasieungdomar upp sina projekt och tävlar om priser och stipendieresor ut i världen.

Några av de grymma deltagarna i Utställningen Unga Forskare  

2017 års Utställningen Unga Forskare är den 55:e i ordningen, som sedan starten arrangeras varje år på Tekniska museet. Den första uttagningen för de tävlande sker digitalt, semifinaler arrangeras därefter runt om i landet den 3–10 mars. Under fem intensiva dagar får de som kvalificerat sig sedan träffa juryn, gå på spännande studiebesök, lyssna på föreläsningar och delta i den traditionsenliga sittningen. Det hela avslutas med en prisceremoni på Tekniska museet då vinnarna presenteras. Utställningen på Tekniska museet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med Sveriges häftigaste gymnasieprojekt är öppen för alla att ta del av den 27 och 28 mars.

– Härlig stämning med en salig blandning av enterprenörsdriven- och nyfikenhetsdriven forskning. Det var fullt hus med inspirerande och engagerande forskningsbidrag, sa Sveriges unga akademis Stefan Engblom.

Sveriges unga akademis ledamöter Stefan Engblom, docent i beräkningsvetenskap vid Uppsala universitet, Magnus Jonsson, docent i organisk elektronik vid Linköpings universitet, Gabriel Skantze, docent i talteknologi vid Kungliga Tekniska högskolan och Maria Tenje, docent i mikrosystemteknik vid Uppsala universitet och Lunds universitet, medverkade i juryn.

– En ynnest att få bedöma arbeten som utförts med sådant engagemang! kommenterade akademins Maria Tenje.

1. Stefan Engblom in action för juryn 2. Utställningen på Tekniska museet i Stockholm 3. Maria Tenje och Magnus Jonsson

Mer information

Utställningen Unga Forskare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm