Robert Lagerström och Maria Tenje (till vänster) leder spelet. Foto: Anna Kjellström/Sveriges unga akademi

Mundus-spel på kick-off för ForskarFredag 2017


Under ForskarFredag erbjuds tiotusentals aktiviteter i över 250 städer i hela Europa där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. ForskarFredag inträffar den sista fredagen i september, men den 21 mars var det svensk kickoff och Sveriges unga akademi spelade Mundus med arrangörer från hela landet.

Maria Tenje, docent i mikrosystemteknik vid Uppsala universitet, Robert Lagerström, docent i systemarkitektur och IT-säkerhet vid KTH och sekretariatets Anna Kjellström spelade vetenskapsspelet Mundus, som går ut på att med hjälp av vetenskaplig metod utforska en ny värld: Mundus. – Klurigt och jätteroligt! kommenterade deltagarna. Sveriges unga akademi kommer att spela Mundus på en rad orter i landet på ForskarFredag den 29 september.

Vetenskap&Allmänhet (VA) koordinerar ForskarFredag i Sverige och även årets kickoff som ägde rum på Vetenskapsrådet i Stockholm. Internationellt går ForskarFredag under namnet ResearchNight.

Robert Lagerström och Maria Tenje spelar Mundus med arrangörer för ForskarFredag (klicka för förstoring). Foto: Anna Kjellström/Sveriges unga akademi

Mer information

ForskarFredag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges unga akademi
Lilla Frescativägen 4A
SE 114 18 Stockholm