Deltagare och ledare på Forskarmöten 2016. Foto: Anna Kjellström/Sveriges unga akademi
Forskarmöten är Sveriges unga akademis sommarforskarskola. Här får du möta ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik, och få tips inför ditt gymnasiearbete. Vill du lösa samhällsutmaningar i framtiden eller fördjupa dig ordentligt inom ditt favoritämne? Hur går det till att bli forskare? Vi varvar diskussioner med studiebesök, föreläsningar och utflykter. Här får du peppen inför höstterminen!
Ladda gärna ned och sprid: A4 flyer Pdf, 1.4 MB, öppnas i nytt fönster. och A3 poster
Pdf, 2.9 MB, öppnas i nytt fönster.
Följ Forskarmöten på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se ett klipp om Forskarmöten, en tidigare deltagare, Boel Nilsson, och en av våra ledare, hjärnforskare Henrik Zetterberg berättar.
Forskarmöten är ett 3-dagarsläger om forskning för ungdomar som ska börja tredje året på gymnasiet och tycker att forskning verkar intressant, eller som tidigare deltagare uttryckt det: ”även för dig som inte tror att du tycker forskning verkar intressant! ”. Under mötet träffar deltagarna forskare från Sveriges unga akademi för stimulerande och inspirerande diskussioner om vad forskning innebär, som till exempel:
På agendan finns allt från kärnfysik till humanistiska ämnen. Vi håller till i underskönt belägna Fiskebäckskil på västkusten. Forskarmöten är kostnadsfritt och drogfritt. Resor till och från sommarforskarskolan ersätts upp till ett visst belopp.
Khalid, deltagare i Forskarmöten 2015, berättar om sitt forskningsintresse och om sommarforskarskolan.
Linnea berättar om sitt tvärvetenskapliga forskningsintresse och om Forskarmöten.
Mer information
Podcast från Forskarmöten 2016 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Podcast från Forskarmöten 2015 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se fler deltagarklipp (Youtube) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Bilder från Forskarmöten 2016 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
För Forskarmöten har finansiellt stöd erhållits från Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..