Hela det härliga gänget ledare och deltagare på Forskarmöten 2017. Foto: Annika Moberg/Sveriges unga akademi

Hela det härliga gänget ledare och deltagare på Forskarmöten 2017! Foto: Annika Moberg/Sveriges unga akademi

Sommarforskarskolan: Forskarmöten 2018

2018-08-13

TILL ANSÖKANöppnas i nytt fönster

När: 13–15 augusti
Var: Fiskebäckskil på Västkusten
För vem: dej som ska börja 3:an i gymnasiet
Forskarmöten är kostnadsfritt. Resor ersätts upp till ett visst belopp.
Sista dag för ansökan: 4 maj
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Flyer (med exempel på hur schemat kan se ut)PDF A4
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Poster A3PDF
Följ Forskarmöten på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Forskarmöten är Sveriges unga akademis sommarforskarskola. Här får du möta unga, ledande forskare inom olika fält, från fysik till musik. Är du nyfiken på vad en forskare gör, vad man kan forska om och hur man blir en forskare? Då är Forskarmöten något för dig!

Dagarna är fyllda med samtal där deltagarna delas in i grupper och får diskutera olika aspekter på forskning med flera olika forskare. Du kommer även få lyssna till korta vetenskapliga föreläsningar från olika forskningsfält. Vi varvar de vetenskapliga diskussionerna med studiebesök, spel och utflykter. Tid kommer även avsättas för att deltagarna ska lära känna varandra och bilda egna nätverk. Akademins sommarforskarskola genomförs i år för sjätte gången.

Se ett klipp om Forskarmöten, en tidigare deltagare, Boel Nilsson, och en av våra ledare, hjärnforskare Henrik Zetterberg berättar.

Så här söker du

Ansökan sker i två steg, dels ett onlineformulärlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och dels blanketter. Dina person- och kontaktuppgifter anger du i onlineformuläret. Där kommer du också att bli ombedd att skriva en kort text (max 1 000 tecken) om varför du vill delta i Forskarmöten, samt bifoga ett referensbrevPDF. För dig som är under 18 år behöver vi också vårdnadshavares underskriftPDF.

Kom ihåg:

TILL ONLINEFORMULÄRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Referensformuläret laddar du ned härPDF

Vi behöver ett referensbrev från en mentor alternativt annan lärare, rektor eller liknande. Ladda först ned referensblanketten. Be din referens att fylla i och skriva under, skanna in eller fota av det och ladda upp det med din ansökan i onlineformuläret alternativt skicka det med post till adressen nedan.

Formuläret för målsmans underskrift finns härPDF

För dig som ännu inte fyllt 18 år behöver vi också din/dina vårdnadshavares underskrift. Be din/dina vårdnadshavare att fylla i
blanketten, skriva under, skanna sen in eller fota av det och ladda upp det med din ansökan i onlineformuläret alternativt skicka det med post till adressen nedan.

Adress: Hit kan du skicka ditt referensbrev och formulär med vårdnadshavares underskrift om du inte har möjlighet att ladda upp dem med din ansökan i onlineformuläret:

Sveriges unga akademi/Forskarmöten
c/o Kungl. Vetenskapsakademien
Box 50005
104 05 STOCKHOLM

Du kan påbörja din ansökan och sen göra klart den senare, deadline för att slutföra och skicka in din ansökan samt alla formulär är den 4 maj.

Besked om antagning kommer skickas till dig via epost i månadsskiftet maj/juni.

Frågor?

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till Sveriges unga akademis sekretariat mejla till info@sverigesungaakademi.se eller ring 08-673 97 45

Vi ser fram mot din ansökan!

Forskarmöten är kostnadsfritt och drogfritt. Resor till och från sommarforskarskolan ersätts upp till ett visst belopp. För Forskarmöten har finansiellt stöd erhållits från Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfondlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sveriges unga akademi
c/o Kungl. Vetenskapsakademien
Box 50005
SE 104 05 Stockholm

+ 46 (0)8 673 95 00
info@sverigesungaakademi.se

Facebook länk
Twitter länk
Instagram